Strona 5 z 7

Re: Szukam drogi

: niedziela 28 10 2018, 21:51
autor: Dorothea
Wiesz,gdyby człowiek wiedział,że się przewróci to by się położył.Nie spodziewałam się tak ostrej reakcji pana doktora( nawiasem to młody lekarz).Teraz to ja będę mądrzejsza o to doświadczenie.Ja w ogóle nie mam dobrego zdania o lekarzach.9 lat temu mój siostrzeniec w wieku niemowlęcym miał nawracające zapalenia płuc.Osiem pod rząd,siniał,tracił oddech.Leczyli go antybiotykami w szpitalu a ja szukałam ratunku bo bałam się,że nie przeżyje.Nikt nie szukał przyczyn! Leczyli tylko objawy.Znalazłam lekarza,który spojrzał w doumentację medyczną i powiedział,że dziecko musi mieć przetaczaną immunoglobulinę bo nie ma odporności.Dzięki niemu mój siostrzeniec żyje.Pytam: czy oni się nie szkolą? Pani doktor ortodonta powiedziala,że aby wyprostować mojej corce zęby musi dwa usunąć.A ja na to ,że parę razy się w życiu przewróciłam ale nigdy na głowę.Moja córka ma dziś proste,piękne zęby bez utraty żadnego.Oczywiście u innego specjalisty.Nie wierzę bezkrytycznie lekarzom..Ale się rozpisałam..

Re: Szukam drogi

: poniedziałek 29 10 2018, 08:05
autor: aaaaq
o takich przypadkach o których piszesz wyżej można by długo...niestety tak to wygląda, tak wygląda często nauka zawodu lekarza - w ogromnej większości leczenie tylko i wyłącznie objawów...że o dalszym kształceniu i nauce nie wspomnę...
dlatego, jak nie chcesz z nimi wojować, to lepiej się nie przyznawać do preferencji dietetycznych. Chyba, że masz jakiegoś sprawdzonego lekarza, który jest otwarty...albo jakiegoś znajomego...

Re: Szukam drogi

: poniedziałek 29 10 2018, 10:42
autor: Grzegorz
Dorothea pisze:
niedziela 28 10 2018, 16:00
Dzień dobry.Wybrałam się do lekarza aby zlecił mi badania kontrolne.Zlecił wprawdzie ale na hasło paleo zareagował taką złością,że zdębiałam.
Wystarczy, że spędzisz jeden wieczór, czytając o żywieniu, to i tak dowiesz się więcej niż lekarz przez całe studia. Dobry akwizytor ma tak wyprany mózg, że szczerze wierzy w to, co wciska innym ludziom.
Nie wierz lekarzowi, nie wiesz internetom, uwierz swojemu organizmowi. Zobacz, kiedy się czujesz lepiej, kiedy masz lepszą wagę, poziom energii itp.

Re: Szukam drogi

: poniedziałek 29 10 2018, 21:03
autor: Dorothea
To właśnie robię.Obserwuję swój organizm.Jedyne co mnie martwi to utrata apetytu.Dzisiaj zjadłam jajecznicę z 3 jaj na smalcu z cebulą.Nic więcej.Poza tym czuję się dobrze i mam energię.Zdarza mi się zjeść posiłek z rozsądku jak mi się przypomni,że nic nie jadłam.Trochę na tym tle obawiam się ewentualnych niedoborów.Czy słusznie?

Re: Szukam drogi

: poniedziałek 29 10 2018, 21:29
autor: Grzegorz
Jeśli to chwilowe, to nie przejmuj się. Może organizm chce się tak oczyścić. Jeśli to będzie jednak trwało dłużej, to musisz jeść, szczególnie białko, bo opadniesz z sił.

Re: Szukam drogi

: poniedziałek 29 10 2018, 21:37
autor: Dorothea
Dziękuję Grzegorzu.To duży komfort dla mnie.Uzyskuję odpowiedź na każde zadane pytanie.Tobie aaaaq też.Wielkie dzięki za wsparcie.

Re: Szukam drogi

: wtorek 06 11 2018, 13:32
autor: Minie
aaaaq pisze:
wtorek 09 10 2018, 19:09
też tak kiedyś myślałem...
proponuję zrobić prosty test - spróbuj przestać pić kawę przez 3 dni....potem podziel się wrażeniami ;)
Dorothea, udalo ci sie?Dla mnie niewykonalne ciagle;)
tez pije czarna gorzka ...

Re: Szukam drogi

: wtorek 06 11 2018, 13:44
autor: Dorothea
Nie Minie,nie udało się.Widocznie to tak jest,że jestem uzależniona od kofeiny.Ba! Ja nie muszę przeprowadzać tego testu bo wiem,że nie dam rady.Pozdrawiam.

Re: Szukam drogi

: czwartek 08 11 2018, 14:06
autor: Dorothea
Witajcie.Mam wyniki badań.Opiszę wszystko co w nich nieprawidłowe.Mocz lekko opalizujący.Tu na wyniku jest wykrzyknik bo powinien być przezroczysty.Poza tym w moczu nieliczne nabłonki a powinny być pojedyńcze oraz są pojedyncze bakterie i nieliczne pasma śluzu,które nie powinny być obecne w ogóle.Krew- MON% 8,8(norma 3,0-8,0)BASO% 0,010 (0,020-0,100)KREATYNINA(M37) 1,15 mg/dL (0,57-1,11) OB(C59 )31mm/h (<20) Sód 136 mmol/L (136-145)Cholesterol całkowity 205 mg/dL (115-190)Cholesterol wyliczany(K03) 132mg/dl.Nie-HDL 144 mg/dl Glukoza(L43) 103 mg/dL (70-99).Dodam tylko,że OB mam wysokie od dawna i nie mam pojęcia skąd wynika.Najniższe OB miało wartość 22 mm/h rok temu,najwyższe 36.Tu lekarz upierał się na stan zapalny tarczycy ale badania TSH oraz FT4 i FT 3 są prawidłowe.Poproszę Was o komentarz.

Re: Szukam drogi

: czwartek 08 11 2018, 14:09
autor: Grzegorz
Dorothea pisze:
czwartek 08 11 2018, 14:06
.Tu lekarz upierał się na stan zapalny tarczycy ale badania TSH oraz FT4 i FT 3 są prawidłowe.Poproszę Was o komentarz.
Nie jestem lekarzem, ale jeśli TSH, FT4 i FT3 są prawidłowe, to świadczy to tylko o tym, że TSH, FT4 i FT3 są prawidłowe - to nie mówi wiele o tarczycy. Zdziwiłabyś się, ile jest kobiet, które mają problemy z tarczycą, a książkowe wyniki tych hormonów.