Co jeść? Czego nie jeść? Jak żyć w świecie pełnym glutenu?
-
Grzegorz
- Administrator
- Posty: 307
- Rejestracja: wtorek 15 12 2015, 17:22
- Płeć:
-
Kontakt:
Post
autor: Grzegorz » wtorek 11 04 2017, 13:11
Wiesz, ja mogę napisać artykuł zachwalający zalety tektury, ale to nie oznacza, że warto ją jeść

Przemysł zbożowy i przekupni dietetycy zrobią wszystko, by miliony dalej jadły chlebek.
Reklama wspiera rozwój strony:
'
-
Marta
- Posty: 173
- Rejestracja: piątek 08 04 2016, 20:54
- Płeć:
- Zodiak:
Post
autor: Marta » wtorek 11 04 2017, 13:33
Jak juz jesc chleb to moim zdaniem tylko żytni 100%(nie razowy) na zakwasie.Bez domieszek innych mak.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!!!
-
Grzegorz
- Administrator
- Posty: 307
- Rejestracja: wtorek 15 12 2015, 17:22
- Płeć:
-
Kontakt:
Post
autor: Grzegorz » wtorek 11 04 2017, 18:26
Dieta to jest sposób odżywiania się. Możesz mieć dietę składającą się głównie z chleba i wody, ale po co?
Jak chcesz być zdrowa i pełna energii, to chleb Ci absolutnie do niczego nie jest potrzebny, chleb ze zbóż oczywiście. Jak chcesz, to możesz od czasu do czasu chleb bez zbóż, ale raczej na zasadzie "od święta", a nie codziennie.
-
aaaaq
- Posty: 1908
- Rejestracja: czwartek 26 01 2017, 11:58
Post
autor: aaaaq » środa 26 04 2017, 09:01
kilka kromek chleba na rok to w zupełności wystarczy...jak mi przyjdzie "chcica" to nawet i zjem - i w zupełności wystarczy. Ale faktem jest, że potem to na swój sposób zawsze odchoruję...
-
tomek1987
- Posty: 6
- Rejestracja: poniedziałek 08 05 2017, 11:00
Post
autor: tomek1987 » poniedziałek 08 05 2017, 11:03
Osobiście odstawiłem chleb 3 miesiące temu i moje samopoczucie znacznie się poprawiło. Dodam że choruję na niedoczynność tarczycy i cukrzycę.
Gotuję, co mogę