zboża jako głowny składnik w TMC a dieta paleo
zboża jako głowny składnik w TMC a dieta paleo
Do tej pory założenia diety paleo były dla mnie najbardziej przekonywujące w obecnym chaosie informacyjnym dotyczącym prawidłowego żywienia. Jestem terapeutą z wykształceniem rehabilitacyjno-dietetycznym i od kilku miesięcy spotykam coraz więcej pacjentów, którzy najbardziej skuteczną pomoc uzyskali od lekarza TMC. Zaczęłam zgłębiać zasady TMC, żywienia wg 5 przemian i poczułam się mocno zagubiona..... to jednak zboża są głównym składnikiem żywienia w medycynie wschodu. Oczywiście nie pszenica, ale to dlatego,że jest modyfikowana. Proszę o wypowiedź w tej sprawie. Jak rozumieć tak inne podejście ? Czy jest tu możliwy konsensuns ,biorąc pod uwagę olbrzymie doświadczenie lecznicze TMC i fakt że oba style przynoszą pozytywne samopoczucie w wielu przypadkach.
Reklama wspiera rozwój strony:
'
'
Re: zboża jako głowny składnik w TMC a dieta paleo
No jak uważasz, że pokarm pozbawiony całkowicie wartości odżywczych może być pomocny w drodze do zdrowia, to życzę powodzenia 

Nic takiego nie uważam. Zadałam pytanie, licząc na merytoryczną odpowiedź. Nie neguję diety paleo która np. wspaniale działa w Sibo...napisałam do Ciebie wiedząc ,ze jesteś specjalistą i może pomożesz mi w rozwiązaniu powstałego dylematu, który mocno mnie zaintrygował. I tak dziękuję za uwagę.
Nie znam medycyny wschodu, ale nie sądzę, by opierała się na jedzeniu zbóż.