Ja robiłam taką piankę do kruchego ciasta na mące kasztanowej i faktycznie agar świetnie załatwia sprawę Tylko trzeba dobrze go rozmieszać, żeby się do końca rozpuścił, bo inaczej będzie czuć smak agaru - taki lekko wodorostowy.
O to fajnie.
Ja agaru nie znalazłem w sklepie, zresztą żelatyna chyba nie jest gorsza. Tylko żelatynę też trzeba w ciepłym wymieszać, ale widzę że mi zastygło sie ładnie, wieczorem zobaczę czy zjadliwe to "domowe ptasie mleczko"
A tak, pycha, dziękuje. Może trochę za mało słodka ta biała pianka bo dałem tylko pół łyżki miodu ale ogólnie ok. Brązowa pianka (dodane 2 łyżki kakao) też super. Poszło w jeden wieczór ;D Także puszka mleka kokosowego za 5zł + żelatyna i wychodzi fajne ptasie mleczko. Bez cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, lecytyny sojowej i innych badziewi