Hashimoto
Hashimoto
Witajcie. Czy jest ktos kto "wyleczyl" hashimoto i moglby mi cos podpowiedziec? Nie jem glutenu, zboz, nabial mocno ograniczam, orzechy tez od czasu do czasu. Jestem w ciazy i troche mi sie wyniki pogorszyly. Od prawie 2 lat jestem na paleo a lekow nie biore ok 2,5 roku.
Reklama wspiera rozwój strony:
'
'
- Ewa Paleo od kuchni
Re: Hashimoto
Wiesz, w ciąży te wyniki mogą być trochę inne, jeśli dobrze się czujesz, to nie przejmowałabym się tym za bardzo. Choć możliwe, że nabiał lepiej by było odstawić całkowicie, bo w obecnym stanie może sprawiać problemy.
Czy przy hashimoto mozna stosować chlorelle i spiruline?
- Ewa Paleo od kuchni
Eriko, odpowiedź, jak to często bywa w tej działce brzmi: to zależy od człowieka
Do chlorelli i spiruliny przy Hashimoto podchodzi się z ostrożnością ze względu na zawartość jodu, który może polepszyć, lub pogorszyć stan zdrowia. Jednak ja bym spróbowała i poobserwowała reakcje organizmu - te glony mogą naprawdę wspomóc detoks.

Witam,
Zanim dowiedzialam sie ze mam Hashimoto, probowalam robic cuda dla swojego organizmu. Wiedzialam, ze stan mojej skory i ogolnie organizmu mowil mi, ze cos z nim nie tak. Miedzy innymi zastosowałam polroczne oczyszczanie organizmu "chlorella plus kolendra". W trakcie kuracji wygladalam strasznie. Stan skory i wlosow ...tragedia! A ja myslalam ze to metale ciezkie ze mnie wychodzą hahaha. Teraz wiem, ze sobie szkodzilam, no coz... czlowiek uczy sie na wlasnych bledach
Zanim dowiedzialam sie ze mam Hashimoto, probowalam robic cuda dla swojego organizmu. Wiedzialam, ze stan mojej skory i ogolnie organizmu mowil mi, ze cos z nim nie tak. Miedzy innymi zastosowałam polroczne oczyszczanie organizmu "chlorella plus kolendra". W trakcie kuracji wygladalam strasznie. Stan skory i wlosow ...tragedia! A ja myslalam ze to metale ciezkie ze mnie wychodzą hahaha. Teraz wiem, ze sobie szkodzilam, no coz... czlowiek uczy sie na wlasnych bledach
Dobrze że przeczytałam ten post, bo ja właśnie miałam kupić jedno i drugie.
U mnie tez jakos nie za bardzo pomaga.
Jednak po porodzie wszystko wrocilo do normy. Ja suplementuje jod + selen i czuje sie dobrze.