Dieta Dobrych Produktów - dyskusje
Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje
Puziaczku, jestem, podziwiam was (siebie też
) i węglowodanuję.

Reklama wspiera rozwój strony:
'
'
Koktajl z mrożonych malin dzisiaj do 13
Ponieważ zjadam ostatnio słodkie owoce jabłka ,winogrona itp to zmniejszyłam do minimum podaż białek i tłuszczu .
Jednym słowem przeszłam na drugą stronę mocy
EBW zawsze gdzieś wspominała ze tarczycowcy potrzebują więcej węglowodanów i to się u mnie zgadza .Jak się już nawtykam tych owoców to ani mi w głowie słodycze i czekoladki.
Ponieważ zjadam ostatnio słodkie owoce jabłka ,winogrona itp to zmniejszyłam do minimum podaż białek i tłuszczu .
Jednym słowem przeszłam na drugą stronę mocy
EBW zawsze gdzieś wspominała ze tarczycowcy potrzebują więcej węglowodanów i to się u mnie zgadza .Jak się już nawtykam tych owoców to ani mi w głowie słodycze i czekoladki.
nie mam pojęcia dlaczego...LoveMeTender pisze: ↑czwartek 29 11 2018, 09:34 Dziwne.
Może ktoś bardziej doświadczony w tej sprawie się wypowie.
jutro rano makrela wędzona+reszta jarzyn z dzisiaj...
Doświadczona bardziej nie jestem, ale czytałam kiedyś, że poranne pogorszenia (między innymi skoki cukrów) związane są z pracą układu endokrynologicznego. Pani Ewa wyróżnia ten czas jako objaw brzasku czy jakoś tak. aaaaq cały poprzedni dzień nie jadł co prawda, ale pił kawę, a poza tym poranki to czas gdy organizm "opowiada" w jakim jest stanie (właśnie poprzez układ endokrynny). Pewnie da się dowiedzieć więcej i dokładniej.
-
Hej!
Dzisiaj takie coś na śniadanie http://melvit.pl/p_konopie-z-otrebami-l ... -150-g_330
Z mlekiem kok. i truskawkami - nie zjadłam całej porcji.
Kupiłam to w Biedronce, f. Natura Food, i na opakowaniu jest W 2,2 na 100g
będzie:
kawa
o: brokuł z tłuszczem
k: ?????
Łikend będzie wołowy i warzywny
W Kauflandzie kupiłam kokosy. Będę łupać
Dzisiaj takie coś na śniadanie http://melvit.pl/p_konopie-z-otrebami-l ... -150-g_330
Z mlekiem kok. i truskawkami - nie zjadłam całej porcji.
Kupiłam to w Biedronce, f. Natura Food, i na opakowaniu jest W 2,2 na 100g

będzie:
kawa
o: brokuł z tłuszczem
k: ?????
Łikend będzie wołowy i warzywny

W Kauflandzie kupiłam kokosy. Będę łupać

Ibiniu, to twoje wyjaśnienie jest całkiem prawdopodobne....
W związku z jutrzejszym dniem, mam trochę zgryz związany z tym co będę jeść na śniadanie...kupiłem dzisiaj tyle dobrych i ciekawych rzeczy, że....
Miało być zamówione koryto, ale po namyśle, uznałem, że wolę sam się pobawić w kucharza. Na pewno będzie golonko...na pewno będzie też kiełbasa i kabanosy z dziczyzny...na pewno będzie też kapusta kiszona(dla mnie pewnie surówka), dla reszty zasmażana z czosnkiem. Żona planuje jeszcze inną dodatkową sałatkę...aaaa, jeszcze mają być placki po węgiersku. Tłumaczę jej już drugi dzień, że gości będzie niedużo, a ja mam tylko 1 żołądek i nie jadam już tyle co kiedyś...przerabiamy ten temat przy okazji każdej imprezy, świąt...zawsze kończy się tak samo
Myślę, że jutro wpisuję pod DW - postaram się w miarę napisać co zjadłem, ale na 99% niedziela też będzie w podobnych klimatach...
W związku z jutrzejszym dniem, mam trochę zgryz związany z tym co będę jeść na śniadanie...kupiłem dzisiaj tyle dobrych i ciekawych rzeczy, że....

Myślę, że jutro wpisuję pod DW - postaram się w miarę napisać co zjadłem, ale na 99% niedziela też będzie w podobnych klimatach...
aaaaq, wytworne menu
Bawcie się wspaniale!

Przeglądam książkę: Jak pokonać Alzheimera, Parkinsona.... Bruce'a Fife i wydaje się całkiem ciekawa. O cukrzycy jest co nieco. O oleju palmowym - też "cudowny"
Uśmiech, bo tych cudów natury sporo, byle każdemu wszystko służyło. A poważnie ma sporo wartości - Q10, dużo wit. E - doktor pisze, że łyżka dziennie tego oleju zapewnia pokrycie zapotrzebowania na nie - sporo betakarotenu (stąd kolor pomarańczowy), likopenu i bogactwo innych. Dla mnie jedynie smak jest obrzydliwy, ale wiem, że są osoby, które wprost go uwielbiają, czyli jak zwykle
Nie ma MCT jak kokos, czyli nie podbija ketozy. Warto się mu przyjrzeć bliżej, a może zapoznać 

-
A mój jest kompletnie bez smaku.
Zjadłam go właśnie w sosie pomidorowym i czekam, aż zacznie działać
Dzisiaj
kawa z mlekiem
naleśniki (jajka+mleko kok, twaróg ze śmiet 36%)
pomidorowa ze śmiet 36%, kawałek wołowiny
sos pomidorowy z bakłażanem, ciut sera feta, łosoś wędzony
Jutro rano naleśniki, później pieczone warzywa.
Zjadłam go właśnie w sosie pomidorowym i czekam, aż zacznie działać

Dzisiaj
kawa z mlekiem
naleśniki (jajka+mleko kok, twaróg ze śmiet 36%)
pomidorowa ze śmiet 36%, kawałek wołowiny
sos pomidorowy z bakłażanem, ciut sera feta, łosoś wędzony
Jutro rano naleśniki, później pieczone warzywa.
Lovko, twój olej palmowy jest bez smaku?
Mój ma intensywny smak, zapach (sztucznie mi się kojarzy, ale wiem, że to jest ulubiony zapach rdzennych "używaczy" oleju) i kolor. Może w potrawie mniej się go wyczuwa, ale na surowo - prosto z łyżki - bardzo intensywny. Dla mnie oczywiście