Strona 15 z 845

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 10:44
autor: zosiaa
Ibinia,dzisiaj może pomyślę o placuszkach z tych wytłoczyn bo przydałyby się jakieś W.
Basiu salceson też lubię ale jest tyle rodzajów,ze ostatnio nie udało mi się kupić dobrego :( - jaki kupujesz?

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 12:48
autor: baśka
Zosiu, salceson włoski mi smakuje najbardziej. Może być też czosnkowy od czasu do czasu.

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 12:57
autor: aaaaq
Te papryki smakują specyficznie - nie każdemu może taki smak odpowiadać. Mi akurat tak. I na razie bez sensacji po kapuście :lol:
Została mi jedna i jutro zrobię powtórkę ;)

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 13:44
autor: ibinia
Zosiu, ciekawe, jak się udadzą twoje placki wytłokowe :)
Salceson wolę czarny, kiedyś kupowałam w Piotrze i Pawle z jakiejś "swojskiej" masarni, nie miał sztucznych dodatków i smakował prawie jak niegdysiejsze.
aaaaq, papryczki są marynowane, pieczone, czy może surowe? Gdzie to się kupuje albo jak robi :idea:
Zjadłam jabłecznik "sypany", tzn. tarte jabłka przesypywane warstwami zmielonego siemienia lnianego plus mąka kokosowa plus mąka kasztanowa i grubo wiórków masła. Bardzo lubię takie "ciasto". Za każdym pieczeniem smakuje inaczej, raz że jabłka używam, jakie akurat mam, dwa że mieszanka "mączna" ma skład pt. co mi w duszy gra :lol:
Julko, jak się czujesz?

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 15:02
autor: zosiaa
Ibinia,jestem zachwycona!
Ja miałam te wytłoki z marchewki i jabłka więc placuszki zrobiłam na słodko .Dodałam oleju kokosowego, mąki kokosowej i ziemniaczanej/nie dużo/cynamon i ślad.il.c.pudru na górę.
Wykładałam małe placuszki na gorący olej kok.nic się nie rozwalały,ładnie się smażyły a w smaku-niebo w gębie.
Już myślę o szarlotce "sypanej" wg twojego przepisu.
Ale owoce u mnie raz w tygodniu.

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 15:20
autor: Julia
Ja dzisiaj chyba pozostanę na tej słoninie, bo królika mi się nie chce robić (chyba, że kogoś ubłagam), na razie smarkam i jest mi o dziwo bardzo ciepło (pewnie mam gorączkę lekką) :D
Ja nie mogę oliwek czarnych, bardzo mnie uczulały, zielone muszę dokładniej sprawdzić.
A słoninka w sumie nie jest wędzona, to taka litewska, jest akurat surowa :)
Szarlotka pycha, ibiniu :D Ja zawsze uwielbiałam, razem z murzynkiem to były moje ulubione ciasta :)

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 15:47
autor: ibinia
Wytłoki u mnie w kuchni zawsze wykorzystywałam. Kiedyś piliśmy dużo soków, pozostałości maszerowały do zamrażarki, a potem robiły za "mąkę" w wypiekach, w kotlecikach, zagęszczałam nimi potrawy, taka "mąka warzywna". Fajnie że i u ciebie się sprawdziły :D
Juleczko, zatem jesteś smarkata i pociągająca, czytaj: bardzo atrakcyjna 8-) Zdrowiej aniołku.
Szarlotkę polecam, każdy znajdzie swoją ulubioną kompozycję suchych składników :idea:

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 15:52
autor: ela1122
Jutro rano oliwki,potem papryka na maśle ghee,placuszki z siemienia.Czy taki wybór pasuje?A mleko kokosowe zaliczamy do mlecznych?Czy kiedy mam ochotę.Np czy pasuje do tych zakąsek jutro.

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 15:59
autor: ibinia
Elu, pokarmy zestawiasz znakomicie. Mleko kokosowe zaliczamy do tłuszczów, czyli możesz je dodawać do wszystkiego, byle nie codziennie, np. 3 dni tak, 3 dni nie.

Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje

: poniedziałek 06 02 2017, 16:07
autor: Julia
A tutaj masz, Elu jak zrobić mleko kokosowe i jak z pozostałości zrobić potem mąkę :)
http://www.ajwendieta.pl/blog/kulinaria ... -opornych/
Królik się robi (dużooo), a słoniny to zjadłam jakieś 220g jak sobie z ciekawości oszacowałam :D
No ja jabłek absolutnie nie mogę, ale po długiej przerwie spróbuję cydr za jakiś czas (bo uwielbiałam) :)