Sezonowe pesto

Dieta dr Ewy Bednarczyk-Witoszek
Julia
Posty: 610
Rejestracja: poniedziałek 30 01 2017, 13:39

Sezonowe pesto

Post autor: Julia »

Jako ze mamy sezon na czosnek niedźwiedzi to zrobiłam domownikom pesto.

-pół dużej reaklamowki czosnku niedźwiedziego (taka przeciętna wielkość w większości sklepów)
-półtorej szklanki oleju/oliwy - ja dałam olej z suszonych pomidorów z zalewy i z pestek dyni
-dwie łyżeczki soli
-łyżeczka pieprzu
-szklanka podprazonych pestek dyni/słonecznika (zrobiłam obie wersje)
-półtorej szklanki wody

Porwane liście czosnku miksuje z woda, solą, pieprzem i olejem aż do gładkiej konsystencji (trochę to trwa). Potem dodaje zmielone ziarna (bo ręczny blender mógłby im nie dać rady) i miksuje aż się wymiesza. Gotowe!
Domownikom smakowało, bo oni generalnie kochają czosnek niedźwiedzi. Smacznego!😋😊

Reklama wspiera rozwój strony:
'

ODPOWIEDZ