Placuszki z mąki gryczanej i wytłoków kokosowych

Dieta dr Ewy Bednarczyk-Witoszek
Pugi
Posty: 951
Rejestracja: piątek 12 01 2018, 19:30

Placuszki z mąki gryczanej i wytłoków kokosowych

Post autor: Pugi »

Po zrobieniu mleka kokosowego zostały mi wytłoki i aby je wykorzystać wymyśliłam te placuszki.
OK 2, 3 łyżki wytłoków
30 gr mąki gryczanej
1 łyżeczka syropu z mniszka
Mała szczypta soli
Woda w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Całe ciasto wymieszałam w filiżance. Kładłam małą łyżeczką na patelnię teflonową, bez żadnych dołków, małe placuszki. W sumie wyszło mi 14 placuszków, po 7 na raz. Do połowy dodałam cynamon.
Smażyły się chrupiące, bez problemu dały się odwracać. Cukier tylko lekko przełamał smak. Jak ktoś lubi może posłodzić więcej. Polecam. Smacznego!

Reklama wspiera rozwój strony:
'

ODPOWIEDZ