cytrynowy bezsernik

Dieta dr Ewy Bednarczyk-Witoszek
Pugi
Posty: 951
Rejestracja: piątek 12 01 2018, 19:30

cytrynowy bezsernik

Post autor: Pugi »

Bez modyfikacji to się u nas nie obejdzie. Wyrzuciłabym mak jako drugie białko i ograniczyła ilość cukru. Może na jakąś okazję zrobię, a może nawet spróbuję?

http://goodchanges.pl/index.php/2018/03 ... bezsernik/

Reklama wspiera rozwój strony:
'

baśka
Posty: 792
Rejestracja: poniedziałek 30 01 2017, 10:48
Płeć:

Re: cytrynowy bezsernik

Post autor: baśka »

Pugi, świetny przepis wynalazłaś :D
Ja bym się nie przejmowała łyżką maku na całe ciasto. Mak ma dużo wapnia.

Awatar użytkownika
Grzegorz
Administrator
Posty: 308
Rejestracja: wtorek 15 12 2015, 17:22
Płeć:
Kontakt:

Re: cytrynowy bezsernik

Post autor: Grzegorz »

baśka pisze:
środa 21 11 2018, 11:44
Mak ma dużo wapnia.
Zwróć uwagę na to, że nie liczy się tylko ilość, a biodostępność. Wapń i żelazo z roślin są z reguły bardzo słabo przyswajane. Nie uważałbym roślin za istotne źródła tych minerałów.

baśka
Posty: 792
Rejestracja: poniedziałek 30 01 2017, 10:48
Płeć:

Re: cytrynowy bezsernik

Post autor: baśka »

Tak mi się przypomniało ;) Zresztą nie ma co jeść za dużo wapnia.
Niektórzy martwią się skąd go wezmą bez produktów mlecznych...

aaaaq
Posty: 1913
Rejestracja: czwartek 26 01 2017, 11:58

Re: cytrynowy bezsernik

Post autor: aaaaq »

dokładnie....znam osoby, które nie mogą uwierzyć, jak mówię, że mam wyniki wapnia w normie, a produktów mlecznych praktycznie nie jem (tylko śmietana 30/36% raz na miesiąc?!?, masła klarowanego nie liczę, bo to sam tłuszcz)

aaaaq
Posty: 1913
Rejestracja: czwartek 26 01 2017, 11:58

Re: cytrynowy bezsernik

Post autor: aaaaq »

aha, a przepis mi się nawet podoba, spróbuję za jakiś czas zrobić...

Pugi
Posty: 951
Rejestracja: piątek 12 01 2018, 19:30

Re: cytrynowy bezsernik

Post autor: Pugi »

Aaaaq, nie chciałam Cię zdemoralizować :lol:

ODPOWIEDZ