czytacie mi w myślach - właśnie myślę, jak to podrasować, żeby było bardziej jadalne

Kiedyś regularnie robiłem takie ciasto - orzesznik, tam polewa była podobna do o czym piszemy...
np. tutaj
https://www.mojegotowanie.pl/przepis/or ... biszkopcie
planuję zrobić jako ciasto samą polewę, jak da się dużo orzechów, to zrobi się ona taka gęsta, potem w lodówce zrobi się z tego takie wręcz masło orzechowe...
dla rodziny zrobię z biszkoptem, a dla mnie sama polewa...jak nie będzie gęste, to dam trochę mąki kokosowej...nie odważę się masła zamienić na olej kokosowy - z masłem, to nawet bez cukru będzie słodkie, a nie mam doświadczeń z ciastami z olejem kokosowym, żeby tak ryzykować

Bez dodatkowej polewy czekoladowej oczywiście...no i takie ciasto jest jak najbardziej w zgodzie z DDP
tutaj jest podobny przepis
https://www.mojewypieki.com/przepis/cia ... -budyniowe
patrz tylko na "warstwa orzechowa"
