Żółty rosół z brokuła

Dieta dr Ewy Bednarczyk-Witoszek
Pugi
Posty: 951
Rejestracja: piątek 12 01 2018, 19:30

Żółty rosół z brokuła

Post autor: Pugi » środa 28 11 2018, 21:52

W związku z tym, że żółte leczy wzrok i że ostatnio mam wysokie zapotrzebowanie na żółte i pomarańczowe to wymyśliłam takie coś:

Do gotującego się brokuła dodałam kilka gałązek pietruszki zielonej. Do kubka włożyłam łyżkę żółtego masła, wsypałam 1/3 łyżeczki pomarańczowej kurkumy i trochę czerwonej papryki ostrej do smaku. Zalałam to wrzącym wywarem i gotowe.
Zamierzam wykorzystać w taki sam sposób wywar z kalafiora i kapusty.
Ostatnio domarzam i po prostu ślinię się na widok ostrej papryki i pieprzu więc tej ostrej papryki to sobie nie żałowałam. Rozgrzało mnie jak złoto.

Reklama wspiera rozwój strony:
'

Minie
Posty: 1479
Rejestracja: środa 20 09 2017, 21:49

Re: Żółty rosół z brokuła

Post autor: Minie » środa 05 12 2018, 09:33

czyli Taki rosol...wegetarianski:)
wrzuc do tego troche chilli jak lubisz..na zime rozgrzewa...
ja po DO mialam ostatnio faze na kasze jaglana..tez swietnie rozgrzewa:)
i nie zauwazylam aby mi szkodzila..ale ...na razie przerwa dlugo po kilku dniach jedzenia jej:)

Pugi
Posty: 951
Rejestracja: piątek 12 01 2018, 19:30

Re: Żółty rosół z brokuła

Post autor: Pugi » piątek 07 12 2018, 19:10

Tak jak mówiłam, robiłam już i z kalafiora. Dodałam ząbek czosnku i chili, szczyptę pieprzu i pietruszkę zieloną. Moja rodzinka też zaadoptowała to danko. Mama i brat też piją.

Minie
Posty: 1479
Rejestracja: środa 20 09 2017, 21:49

Re: Żółty rosół z brokuła

Post autor: Minie » wtorek 03 12 2019, 13:36

wywar z brokula u mnie zawsze jest wypijany,,nie marnuje sie:)

ODPOWIEDZ