Białka z soi raczej nie znikają. Ale sfermentowane mniej uszkadzają. Tak samo z octem, EBW powiedziała, że jabłkowy jest najgorszy, ale "przerobiony" przez drożdże już tak nie uszkadza. Planuję nastawić ocet z innych owoców, może z cytryn albo brzoskwini, albo...LoveMeTender pisze: ↑czwartek 07 03 2019, 11:28 Nurtują mnie dwie sprawy:
1. czy pastę ze sfermentowanej soi, tzw. miso, traktować tak jak soję, czy białek soi już w niej nie ma?
2. czy można używać ocet jabłkowy? Czy to jednak jabłko i nie można?
Co Wy na to?
Od strączków uciekam jak mogę, ale octu jabłkowego używam dużo

Dzisiaj drugi dzień królik i buraki (dzisiaj bez ziemniaków). i jakaś zielona sałatka albo surówka.
I ja się nad czymś zastanawiam:
EBW mówi, że czekolada mleczna nie jest B mlecznym, nie szkodzi ale z drugiej strony powiedziała, że jak ktoś je tę czekoladę nie spadają mu przeciwciała. To czy z majonezem jest tak samo. Chodzi mi o to czy też nie spadają przeciwciała na jajko?