Hehe też ostatnio miałem takie pytanie: "a wiec chleba już nie jesz?" A ja: "niee" i zjadłem bigosik sam

Ale nic o umieraniu nie było hehe. Taak, taki chleb na zakwasie to inna bajka - kto dziś taki robi... Prawdopodobnie fermentacja i ten zakwas neutralizował gluten czy ściślej mówiąc gliadynę i dlatego chlebek nam nie szkodził, ale dziś aby szybciej się to robi, aby wiecej glutenu było i ciasto rosło + liczne dodatki aby pieczywo nie czerstwiało i takie tam spulchniacze, guma arabska i cholera wie co jeszcze.
Hah dla mnie za słodka tak jak pisze Grzegorz, ale ja mam tak że minimalną ilość cukru wyczuje
Paleo staje sie coraz popularniejsze więc mozliwe że poznasz

Albo po prostu jest wiele osób które wiedzą o szkodliwości mleka i zbóz (kazaina i gluten) i patrzą uważnie skąd pochodzi ich pożywienia ale nie łączą tego z paleo, ja mam kilku takich znajomych.
A czekolada 80-90% jest boska tylko jej cena grubo ponad 10zł wychodzi to chyba lepiej wyjdzie kupić dobre kakao decomoreno, dodać masła i coś potworzyć samemu taką czekolade
