Jak reagowac?

Wszelkie pozostałe tematy
Marta

Re: Jak reagowac?

Post autor: Marta »

No juz bez przesady z tym brakiem czasu wystarczt zrobic zakupy wieksze raz.na tydzien i potem cos tam dokupywac potem kawal miesa wrzucic do piekarnika i niech sie piecze przeciez nie trzeba przy nim stac i go pilnowac :lol: gulasz albo zupa tez nie zajmuje pol dnia i starczy na 2-3 dni warzywa mozna jesc surowe albo rzucic na patelnie na pare minut owoce wiadomo zajmuje to tyle czasu jak!gotowanie nie zwiazane z paleo a nawet czasem krocej bo jest mnie skladnikow 8-)
:arrow: Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!!!

Reklama wspiera rozwój strony:
'

Marta

A co do poswiecenia wolnego czasu to niezabardzo lubie gotowac :roll: wole obejrzec jakis fajny film na necie oczywiscie wybrany przeze mnie a nie przez tv :lol: pojsc na rower lub basen dlatego lubie cos w miare szybko upichcic zeby nie bylo skomplikowane bo nie mam do tego cietpliwosci :D
Awatar użytkownika
Ewa Paleo od kuchni

Post autor: Ewa Paleo od kuchni »

No właśnie, my to wiemy, że gotowanie nie zajmuje dużo czasu, ale większość ludzi nie zdaje sobie z tego sprawy, niestety i sądzą, że łatwiej coś zamówić na wynos. Ja w tygodniu preferuję prostotę i jemy np. stek (10 min roboty) z pokrojonymi surowymi warzywami :D A weekendy lubimy się z mężem pobawić w kuchni (o ile nie jestem na jakimś szkoleniu z dietetyki, co ostatnio zdarza mi się często).

I faktycznie lodówka i zamrażarka to ogromne ułatwienie :D
Marta

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9668690390
Wklejam link do mojego facebooka jest tam!moja ostatnia rozmowa na temat jedzenia miesa itp.☺milego czytania :D
Awatar użytkownika
Ewa Paleo od kuchni

O to żeś dała Pawlikowskiej, która już od bardzo dawna nie je mięsa :P Ja osobiście nie uważam, że każdy musi jeść mięso, pod warunkiem, że potrafi sobie odpowiednio zbilansować dietę, żeby dostarczyć sobie zestaw wszystkich aminokwasów, które są nam niezbędne, a z tym często bywa problem.
Marta

Ewa to juz nie chodziło o sama Pawlikowska bo ona zapewne i tak tego nie czytała ale o to jak!ta dziewczyna broniła swojego!wegetarianizmu sugerujac sie amerykanskimi badaniami :D ja tylko wtracilam dygresje!a ja to pewnie zabolało ze jak ja moge cos sugerowac takiemu autorytetowi a tak poza tym to osobiscie cenie Pawlikowska za to ze zyje jak chce i nie przejmuje sie opinia innych pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Ewa Paleo od kuchni

A to takie reakcje to normalka, wsadziłaś kij w mrowisko dosłownie :P Są ludzie, którzy są tak zapatrzeni w swój punkt widzenia, że nigdy nie spojrzą na to z dystansem. Wojna wege- mięsożercy niestety ciągle trwa, jak dla mnie szkoda, bo jedni mogą się uczyć od drugich :)
Marta

Wracam do tematu bo chciałabym sie z Wami czyms podzielic otoz nie tak dawno zostalam wysmiana przez znajomych ze szerze jakas hipokryzje i namawiam ludzi do!złego :x ludzie potrafia byc okrutni bo najpierw pytaja czemu nie chce zjesc pizzy albo chleba to im mowie co i jak ze nie.jadam potem pytaja sie dlaczego( niewiem moze z ciekawosci albo z wlasnej głupoty)by potem mnie osmieszyc i siac ironie a na koniec przestac sie odzywac i zerwac kontakt ja nikogo nie namawiam ale jak ktos pyta to odpowiadam a potem robia ze mnie głupka
Ja sie pytam czy ten swiat juz zwariowal?pisze tu bo nie mam z kim sie podzielic tym a wiem!ze tu znajde zrozumienie :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Grzegorz
Administrator

Post autor: Grzegorz »

Właśnie najważniejsze, żebyś nikogo nie namawiała :) Oczywiście możesz informować, dlaczego czegoś nie jesz, jeśli zostaniesz o to zapytana - sama raczej nie wyskakuj z całym tłumaczeniem. A jak ktoś wyśmieje? No cóż - prymitywni ludzie tak robią i już.
Ludzi bardziej przekonasz, gdy będą widzieć, jak poprawiła Ci się cera, jak schudłaś, że nie bierzesz żadnych tabletek itp. I wtedy mogą pytać, co zrobiłaś i wtedy możesz im dokładnie wytłumaczyć. Nie wcześniej :)
Marta

Dzieki Grzegorz Ty zawsze potrafisz podniesc na duchu ;) udanego weekendu pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ