Tanie, łatwo dostępne produkty?

Co jeść? Czego nie jeść? Jak żyć w świecie pełnym glutenu?
Nica

Tanie, łatwo dostępne produkty?

Post autor: Nica »

Generalnie produkty lepszej jakości są droższe i trudniej dostępne. Czy są jakieś paleo - pewniaki, które można jeść bez obaw w dużych ilościach, które są tanie i dostępne w zwykłym spożywczaku czy pobliskiej Biedronce? Ewentualnie jakieś sposoby, jak oszczędzić (np. co można kupować hurtowo w większej ilości na dłuższy czas).

Reklama wspiera rozwój strony:
'

Marta

Re: Tanie, łatwo dostępne produkty?

Post autor: Marta »

Jak masz biedronke blisko to po co kupowac hurtowo?tam sa co tydzien jakies promocje zawsze mozna cos wybrac dla siebie i to w duzych opakowaniach lub porcjach sama kupuje w biedronce bo nie spie na pieniadzach :) sklep zaopatruja.lokalni producenci wystarczy poczytac etykiety mozna kupic produkty wysokiej jakosci po nizszych cenach pod innym logo tylko pamietaj zeby.zawsze.czytac skład nawet tych najpopularniejszych firm bo czasami mozna sie dac niezle oszukac :P
:arrow: Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!!!
Marta

http://forum.paleosmak.pl/viewtopic.php?f=2&t=106
Tu masz watek załozony przeze mnie o tanich produktach poczytaj mam nadzieje ze pomogłam ;)
Nica

Post autor: Nica »

Marta, ale czy w takiej Biedronce można kupić dobrej jakości mięso, ryby czy jajka?
Marta

Jest to zywnosc produkowana masowo na duza.skale wiec nie jest najlepszej klasy ale tez nie najgorszej wg mnie nadaje sie do jedzenia :)
Moze niech sie.wypowiedza eksperci ;)
Minie

Post autor: Minie »

oczywiscie ze mieso i jajka w biedronce nie sa najwyzszej jakosci..z zadnego supermarketu nie beda..idealem byloby jadac bio ale po pierwsze kosztuje majatek po drugie trzeba gdzies dorwac gospodarza aby ci takie mieso sprzedal:)
ja osobicie mam dostep do drobiu bio i dziczyzny i jajek...reszta jest niestety w sferze marzen...
aaaaq

Post autor: aaaaq »

rozmawiałem kiedyś z kolega, który jest technologiem żywności (czy jakoś tak) - stwierdził coś w stylu, że biedronka ma całe swoje laboratorium, które wyrywkowo i rygorystycznie sprawdza produkty które przychodzą od dostawców i żaden z nich nie odważy się oszukać na jakości, bo jak go złapią, to od razu wypada.
wnioski każdy może sam wyciągnąć
Marzena
Zodiak:

Post autor: Marzena »

Może i jakość sprawdzają, ale skąd mamy wiedzieć, co taka świnka jadła na przykład i czy nie dostawała antybiotyków? Ostatnio pojawiają się w marketach, także w Biedronce, mrożone np. kurczaki z informacją, że są z wolnego wybiegu, dłużej hodowane, karmione bez GMO i antybiotyków i nad tym się zastanawiam.
aaaaq

Post autor: aaaaq »

myślisz, że jak rolnik świnie hoduje, to nie daje im antybiotyków? - nie bądź naiwna...na jakimś forum pisał kiedyś hodowca, taki na drobną skalę - i pisał o pewnych - dla niego oczywistych - sprawach. Taki kurczak z domowego wybiegu też dostaje witaminy i inne takie, bo bez tego śmiertelność wśród kurcząt jest wysoka. nie Podobnie jest ze świniami. Nikt nie będzie ryzykować...Wiadomo, że te z wolnego wybiegu jest lepsze, ale nie bądźmy naiwni...
Minie

Post autor: Minie »

Marzena pisze: niedziela 22 10 2017, 02:30 Może i jakość sprawdzają, ale skąd mamy wiedzieć, co taka świnka jadła na przykład i czy nie dostawała antybiotyków? Ostatnio pojawiają się w marketach, także w Biedronce, mrożone np. kurczaki z informacją, że są z wolnego wybiegu, dłużej hodowane, karmione bez GMO i antybiotyków i nad tym się zastanawiam.
tak w lidlu tez sa takie i nie ma co sie zastanawiac trzeba brac;)dobry tez jest ten kurczak podlaski czy jakos tak sie to nazywa,,,wlasnie wolnorosnacy....
ODPOWIEDZ