Dieta Dobrych Produktów - dyskusje
Re: Dieta Dobrych Produktów - dyskusje
Witam, podczytywałam Was na kafeterii i widzę, że się tutaj przenieśliście.
Mogę zaglądać?
Dopiero się wdrażam, co rożnie mi wychodzi.
Dzisiaj było w miarę, rano kawa, potem jabłko pieczone, barszcz czerwony ala ukraiński, bez fasoli, z kurczakiem grillowanym plus ogórek kiszony, wieczorem frytki z piekarnika z majonezem i keczupem.
Basiu ten sernik to zwykły, czy jakiś specjalny? czy z jajkami i w DW?
Gzik to mój smak dzieciństwa, jedzenie w piątek:) Ciekawe czy by mi to teraz smakowało.
Mogę zaglądać?
Dopiero się wdrażam, co rożnie mi wychodzi.
Dzisiaj było w miarę, rano kawa, potem jabłko pieczone, barszcz czerwony ala ukraiński, bez fasoli, z kurczakiem grillowanym plus ogórek kiszony, wieczorem frytki z piekarnika z majonezem i keczupem.
Basiu ten sernik to zwykły, czy jakiś specjalny? czy z jajkami i w DW?
Gzik to mój smak dzieciństwa, jedzenie w piątek:) Ciekawe czy by mi to teraz smakowało.
Reklama wspiera rozwój strony:
'
'
Zielona, super menu jak na początek, na początku przez np. tydzień, miesiąc możemy mieszać białka żeby wyjśc z wysokich węglowodanów, potem zmierzamy do 1B na dobę 
Mleczne to teoretycznie DW, ale część z nas tutaj stosuje czasem dni mleczne

Mleczne to teoretycznie DW, ale część z nas tutaj stosuje czasem dni mleczne

na kujawach jeśli się nie mylę, to funkcjonuję pod nazwą gzik. A przynajmniej tak mówi rodzina mojej żony, która stamtąd pochodzi

pewnie że tak

Po wczorajszym mieszaniu białek, dzisiaj rano OP, dzisiaj mam w planach sałatkę(cukinia,rzodkiew,awokado,oliwki,oliwa z oliwek) a na drugie mięso z wywaru i wywar
Ja dzisiaj prawie bez OP (tak to policzę) i planuję rosół (kolagenowy), a wczoraj wieczorkiem wpadły jeszcze ziemniaczki, nie zaszkodziły 

Więc dzisiaj były ziemniaczki smażone i rosół, a potem dalej będzie rosołek
Odezwijcie się:D

Witaj Zielona
Sernik z jajkami. Rano OP, który się objawił dwiema (czy dwoma?) krostami na nosie
Teraz nie wiem czy po mlecznych czy jajkach (ostatnio też mi zaszkodziły).
Wczoraj przez cały dzień zjadłam 5 kawałków sernika
i gzikę z 2/3 kostki sera (więcej nie dałam rady).
Aaaaq, u mnie się mówi gzika, przynajmniej w mojej rodzinie, lubelskie.
A dzisiaj wieprzowina. Rano, o 12 będzie salceson, obiadu jeszcze nie wymyśliłam. Może coś podpowiecie.
Rodzinka nie lubi mielonych, schabowe im się przejadły, córeczka jeszcze nie je żeberek, kotletów z łopatki/karczku ja nie lubię

Wczoraj przez cały dzień zjadłam 5 kawałków sernika

Aaaaq, u mnie się mówi gzika, przynajmniej w mojej rodzinie, lubelskie.
A dzisiaj wieprzowina. Rano, o 12 będzie salceson, obiadu jeszcze nie wymyśliłam. Może coś podpowiecie.
Rodzinka nie lubi mielonych, schabowe im się przejadły, córeczka jeszcze nie je żeberek, kotletów z łopatki/karczku ja nie lubię

nie wiedzieć dlaczego, u mnie OP objawia się ostatnio tylko poprzez zapchany nos. Wcześniej jeszcze bywała potrzeba odchrząkiwania, ale od jakiegoś czasu mam z tym spokój.
baśka - nawet jest wpis w wiki na ten temat
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gzik
czasami mam smak na takie rzeczy, ale jeszcze muszę poczekać aż przestanie mi szkodzić nabiał....
Aaaaq u mnie też ostatnio tylko zatkana prawa dziurka w nosie.
Ale nigdy nie zwracałam uwagi na to, po jakim jedzeniu robi mi się krosta. A robiły się, robiły...
Przypomniało mi się jeszcze, miałam fibo. Obudziłam się w nocy i czułam się chora. Byłam bardzo senna, nie sprawdziłam która była godzina; nie wiem po ilu godzinach od jedzenia.
x
W dzieciństwie nie lubiłam gziki. Wczoraj bardzo mi smakowała. Ciągle bym ją dosalała, może jakichś mikroelementów mi brakuje.
Ale nigdy nie zwracałam uwagi na to, po jakim jedzeniu robi mi się krosta. A robiły się, robiły...
Przypomniało mi się jeszcze, miałam fibo. Obudziłam się w nocy i czułam się chora. Byłam bardzo senna, nie sprawdziłam która była godzina; nie wiem po ilu godzinach od jedzenia.
x
W dzieciństwie nie lubiłam gziki. Wczoraj bardzo mi smakowała. Ciągle bym ją dosalała, może jakichś mikroelementów mi brakuje.
Basiu, gulasz, gołąbki? Może oszukane gołąbki, czyli składniki te same, tylko układane na blaszce warstwami i zapieczone?
U mnie mówi się ten gzik
Dzisiaj drugie jajkowanie i burakowanie, ale tym razem usmażyłam placki z tychże plus mąka kokosowa. Zielona pietruszka i ćwikła dopełnią całości.
Zielona, zostań z nami, bardzo dobrze zaczęłaś!
U mnie mówi się ten gzik

Dzisiaj drugie jajkowanie i burakowanie, ale tym razem usmażyłam placki z tychże plus mąka kokosowa. Zielona pietruszka i ćwikła dopełnią całości.
Zielona, zostań z nami, bardzo dobrze zaczęłaś!
Witaj zielona [serce]
Basiu dobry jest schab pokrojony na porcje ,obsmażony na maśle
dużo cebuli i dusić w tej cebuli potem cebulę przetrzeć i takim gęstym sosem polać schabiki-pycha .
Ibinia,ja też jajkowo.
Jajecznica na słoninie z pieczarkami
Rosół będzie a może jakaś zupka na rosole
i jeszcze raz mizeria.
Basiu dobry jest schab pokrojony na porcje ,obsmażony na maśle
dużo cebuli i dusić w tej cebuli potem cebulę przetrzeć i takim gęstym sosem polać schabiki-pycha .
Ibinia,ja też jajkowo.
Jajecznica na słoninie z pieczarkami
Rosół będzie a może jakaś zupka na rosole
i jeszcze raz mizeria.
Ostatnio zmieniony wtorek 28 02 2017, 15:47 przez zosiaa, łącznie zmieniany 1 raz.