Strona 1 z 1

Barszcz ukraiński (W)

: poniedziałek 13 02 2017, 09:18
autor: zosiaa

1.5 l rosołu lub wywaru warzywnego
30 dag warzyw / marchewki ,kapusty i pietruszki/
1 cebula
50 dag buraków
natka pietruszki do posypania
ocet winny,sól,pieprz
ząbek czosnku
1 łyżka koncentratu pomidorowego

-Warzywa/bez kapusty/ obrać,pokroić w kostkę,krótko podsmażyć razem z cebulą na tłuszczu
-buraki obrać,pokroić w paski,połączyć z warzywami
-zalać rosołem ,gotować 15 minut
-dodać drobno pokrojoną kapustę,gotować wszystko do miękkości
-pod koniec gotowania dodać koncentrat pomid.

Można dodać fasolkę białą lub pokrojone mięso z wywaru-będzie potrawa B
Można zabielić mleczkiem białkowym lub bezbiałkowym