Skrobia oporna
Skrobia oporna
Czy skrobię oporną można uzyskać robiąc kisiel z mąki ziemniaczanej, oczywiście wystudzony i jedzony na zimno?
Reklama wspiera rozwój strony:
'
'
Re: Skrobia oporna
ja do tej chwili nie wiedziałem, że jest coś takiego jak skrobia oporna 
tutaj
http://www.akademiawitalnosci.pl/skrobi ... mikrobiom/
na samym dole w komentarzach, ktoś pytał o to samo:


tutaj
http://www.akademiawitalnosci.pl/skrobi ... mikrobiom/
na samym dole w komentarzach, ktoś pytał o to samo:
i dostał odpowiedz:pytanie]a co z mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie? Czy też będzie źródłek skrobi opornej?
dla mnie to trochę egzotyczny temat, bo praktycznie nie jem nic z tego co jest na tym rysunkuodpowiedz pisze:tak, choć smakuje podle.Ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki dodane do sałatki smakują zdecydowanie lepiej.

Re: Skrobia oporna
Ta akademia witalności żenadnie doktoryzuje się ze skrobi i poleca zboża (kasza i kukurydza). Tak naprawdę jest kilka typów opornej skrobi i każda karmi inny typ bakterii. Zobaczcie więcej na https://paleosmak.pl/skrobia-oporna/
Re: Skrobia oporna
Czy skrobię oporną można uzyskać robiąc kisiel z mąki ziemniaczanej?Grzegorz pisze: ↑sobota 17 03 2018, 10:46 Ta akademia witalności żenadnie doktoryzuje się ze skrobi i poleca zboża (kasza i kukurydza). Tak naprawdę jest kilka typów opornej skrobi i każda karmi inny typ bakterii. Zobaczcie więcej na https://paleosmak.pl/skrobia-oporna/
Re: Skrobia oporna
Szkoda, że nie doczytałeś. Jest napisane wyraźnie, że dostaniesz skrobię RS3, jeśli ostudzisz ten kisiel.