Bez modyfikacji to się u nas nie obejdzie. Wyrzuciłabym mak jako drugie białko i ograniczyła ilość cukru. Może na jakąś okazję zrobię, a może nawet spróbuję?
http://goodchanges.pl/index.php/2018/03 ... bezsernik/
cytrynowy bezsernik
Reklama wspiera rozwój strony:
'
'
Re: cytrynowy bezsernik
Pugi, świetny przepis wynalazłaś
Ja bym się nie przejmowała łyżką maku na całe ciasto. Mak ma dużo wapnia.

Ja bym się nie przejmowała łyżką maku na całe ciasto. Mak ma dużo wapnia.
Re: cytrynowy bezsernik
Tak mi się przypomniało
Zresztą nie ma co jeść za dużo wapnia.
Niektórzy martwią się skąd go wezmą bez produktów mlecznych...

Niektórzy martwią się skąd go wezmą bez produktów mlecznych...
Re: cytrynowy bezsernik
dokładnie....znam osoby, które nie mogą uwierzyć, jak mówię, że mam wyniki wapnia w normie, a produktów mlecznych praktycznie nie jem (tylko śmietana 30/36% raz na miesiąc?!?, masła klarowanego nie liczę, bo to sam tłuszcz)
Re: cytrynowy bezsernik
aha, a przepis mi się nawet podoba, spróbuję za jakiś czas zrobić...
Re: cytrynowy bezsernik
Aaaaq, nie chciałam Cię zdemoralizować 
