W związku z tym, że żółte leczy wzrok i że ostatnio mam wysokie zapotrzebowanie na żółte i pomarańczowe to wymyśliłam takie coś:
Do gotującego się brokuła dodałam kilka gałązek pietruszki zielonej. Do kubka włożyłam łyżkę żółtego masła, wsypałam 1/3 łyżeczki pomarańczowej kurkumy i trochę czerwonej papryki ostrej do smaku. Zalałam to wrzącym wywarem i gotowe.
Zamierzam wykorzystać w taki sam sposób wywar z kalafiora i kapusty.
Ostatnio domarzam i po prostu ślinię się na widok ostrej papryki i pieprzu więc tej ostrej papryki to sobie nie żałowałam. Rozgrzało mnie jak złoto.
Żółty rosół z brokuła
Reklama wspiera rozwój strony:
'
'
Re: Żółty rosół z brokuła
czyli Taki rosol...wegetarianski:)
wrzuc do tego troche chilli jak lubisz..na zime rozgrzewa...
ja po DO mialam ostatnio faze na kasze jaglana..tez swietnie rozgrzewa:)
i nie zauwazylam aby mi szkodzila..ale ...na razie przerwa dlugo po kilku dniach jedzenia jej:)
wrzuc do tego troche chilli jak lubisz..na zime rozgrzewa...
ja po DO mialam ostatnio faze na kasze jaglana..tez swietnie rozgrzewa:)
i nie zauwazylam aby mi szkodzila..ale ...na razie przerwa dlugo po kilku dniach jedzenia jej:)
Re: Żółty rosół z brokuła
Tak jak mówiłam, robiłam już i z kalafiora. Dodałam ząbek czosnku i chili, szczyptę pieprzu i pietruszkę zieloną. Moja rodzinka też zaadoptowała to danko. Mama i brat też piją.
Re: Żółty rosół z brokuła
wywar z brokula u mnie zawsze jest wypijany,,nie marnuje sie:)