pasta z bialych warzyw z orzechami

Nasze przepisy i inspiracje kulinarne
Minie
Posty: 1352
Rejestracja: środa 20 09 2017, 21:49

pasta z bialych warzyw z orzechami

Post autor: Minie » wtorek 12 03 2019, 08:18

PASTA Z BIAŁYCH WARZYW Z ORZECHAMI
Składniki:
- 1 kg obranej pietruszki
- 1 kg obranego selera
- 1 kg białej rzodkwi
- 300 g orzechów laskowych
- 200 ml oliwy/masła/smalcu/oleju kokosowego (czego tam chcecie :))
- sól, pieprz

Wykonanie:
- warzywa kroję byle jak w mniejsze kawałki i kładę na blaszkę
- wrzucam do pieca na 160 stopni i ustawiam 30% pary
- piekę na parze 25 minut
- wyjmuję blachę z pieca
- przekładam warzywa do thermomoxa
- dodaje orzechy, tłuszcz, trochę soli i pieprzu
- mixuje na najwyższych obrotach przez 2 minuty
- próbuję i doprawiam do smaku

jesc lyzka lub...z jakims wariantem chleba paleo..byleby nie slodkim:)

Reklama wspiera rozwój strony:
'

ODPOWIEDZ